Cum să-ți decorezi balconul sau terasa

Cum să-ți decorezi balconul sau terasa

Balconul și terasa sunt spații exterioare ce merită atenția ta. Aceste spații pot deveni adevărate oaze de relaxare și confort, mai ales în anotimpul cald.

În continuare, am pregătit câteva sfaturi pentru a te ajuta să-ți decorezi balconul sau terasa de acasă. Cu puțin ajutor, terasa și balconul tău se vor transforma în spații confortabile și primitoare, perfecte pentru a te bucura de momentele verii.

Fă o listă cu ce ai nevoie pentru amenajarea terasei sau a balconului.

Pentru a te asigura că nu pierzi nimic din vedere atunci când începi amenajarea, te sfătuim să faci o listă cu ce ai nevoie pentru balconul sau terasa ta.

Poți începe cu piesele de mobilier esențiale, urmate de decorațiuni și iluminat ambiental. Recomandarea noastră atunci când începi amenajarea balconului și a terasei este să tratezi acest spațiu ca o extensie a casei și a stilului personal abordat în interior.

Gândește-te la modul în care vei folosi balconul sau terasa. Poate intenționezi să-ți bei cafeaua dimineața sau să iei masa afară împreună cu prietenii. Asta înseamnă că vei opta fie pentru o măsuță de cafea elegantă și un fotoliu confortabil din ratan sau pentru o masă generoasă cu scaune pentru toți invitații tăi.

Alege mobilierul de exterior potrivit.

Când vine vorba de decorarea spațiilor exterioare e important să alegi mobilier special conceput să reziste utilizării în exterior.

Mobilierul exterior din metal, ratan, imitație de ratan sau plastic este de preferat deoarece nu va fi afectat de umezeală și se va usca rapid. De asemenea mobilierul exterior este tratat UV și nu se va decolora în timp de la razele soarelui spre deosebire de mobilierul interior.

De asemenea, ține cont de spațiul pe care îl ai la dispoziție, pentru a nu cumpăra mobilier sau decorațiuni ce nu se vor potrivi. Pentru terasele și balcoanele mici poți alege mobilier pliabil și multifuncțional, pentru a profita la maxim de spațiul disponibil.

Un alt truc pentru a folosi eficient spațiul pe care îl ai la dispoziție, este să lipești mobilierul în colțuri sau pe pereți, pentru a te deplasa fără probleme.

Începe cu o canapea sau o bancuță și câteva perne de exterior. Dacă adaugi și o masă la care să îți bei cafeaua sau să iei masa, lucrurile încep să prindă contur. Pentru extra confort poți alege și un hamac sau un leagăn suspendat în care să te relaxezi.

Decorează pereții

Multă lume omite decorațiunile atunci când amenajează spațiile exterioare. Însă decorațiunile alese bine pot să-ți reprezinte stilul și să aducă personalitate balconului și terasei tale. Scapă de pereții monocromi. Pune niște rafturi sau o poliță pentru niște extra spațiu de depozitare, chiar și un paravan pentru mai multă intimitate.

Lasă-ți imaginația să zboare. Vei fi surprins să observi cât de mult pot schimba aspectul terasei și balconului tău chiar și decorațiunile mici cum ar fi lumânările, felinarele, statuetele sau clopoțeii.

Folosește lumini ambientale

Luminile ambientale sunt perfecte pentru a induce o stare de relaxare. Recomandăm lumina ambientală și difuză pentu o atmosferă intimă. Opțiunile sunt variate, poți alege o lumină generală în tavan, lampadare, lămpi sau șiraguri de luminițe. Pentru un aspect retro poți decora cu felinare și lumânări.

Acestea sunt sfaturile noastre pentru decorarea balconului și a terasei. Pentru mai multe recomandări legate de mobilierul exterior și amenajările exterioare poți explora blogul Minimal Deco!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *