Cum să ai grijă de mobilierul exterior

Cum să ai grijă de mobilierul exterior

Cum să ai grijă de mobilierul exterior

Mobilierul exterior potrivit va da unicitate și stil locuinței tale, fie că este vorba de o curte, o terasă, sau un balcon mic. Să spunem că deja ai ales mobilierul de exterior, următorul pas este întreținerea eficientă a acestuia, pentru a te bucura de investiția făcută, pentru mult timp de acum încolo.

Deși mobilierul de exterior este construit pentru a fi utilizat în exterior și a rezista mai mult timp, acesta nu este indestructibil. Chiar și mobilierul exterior poate atrage mucegai sau rugină dacă nu este întreținut corespunzător. De exemplu, în lunile reci de iarnă, este recomandat să depozitezi mobilierul în locuri uscate sau să îl acoperi.

De asemenea, suprafețele mobilierului exterior se pot decolora după expunerea îndelungată la lumina soarelui. În acest caz trebuie să-ți poziționezi inteligent mobilierul pentru o expunere cât mai redusă la razele solare.

În continuare îți vom prezenta câteva tipuri de mobilier pentru exterior și modalități de întreținere a acestuia.

Mobilierul exterior din ratan

Pentru mobilierul exterior din ratan curățarea regulată este esențială. Pentru a te bucura de acest mobilier cât mai mult timp este indicat să îl tratezi de 1-2 ori pe an cu un strat de lac protector.

Te sfătuim să aspiri regulat mobilierul din ratan, de preferat este un aspirator cu perie. Pentru spălare folosește o carpă umedă cu puțin detergent și evită utilizarea furtunului, deoarece poți degrada fibrele.

În cazul în care pe suprafața mobilierului se formează pete, poți curăța petele cu un șmirghel moale și apoi poți aplica un strat de lac sau vopsea pentru lemn.

Mobilier metalic și piese metalice

Mobilierul metalic este protejat de primul strat de vopsea, însă acțiunea timpului și a vremii pot deteriora stratul de vopsea și pot permite apariția ruginii.

Pentru cazul în care vopseaua se decojește și ruginește, poți folosi un șmirghel dur pentru a curăța zonele afectate până metalul rămâne curat. Când rugina s-a întins pe o suprafață mai mare poți folosi o soluție pentru îndepărtarea ruginii.

Mobilierul din metal poate fi curățat cu săpun cu Ph neutru, apă, și o cărpă moale neabrazivă. Evită expunerea continuă la apă, a mobilierului metalic.

În lunile de iarnă, te sfătuim să acoperi sau să depozitezi mobilierul metalic într-un spațiu închis.

Acestea sunt principalele noastre recomandări în privința îngrijirii mobilierului exterior. Reține că nu este indicat să folosești  produse de curățat cu presiune și substanțe chimice agresive la curățarea mobilierului, deoarece acestea deteriorează suprafețele.

Mobilierul împletit din fibre sintetice

Când vine vorba de mobilierul pentru exterior împletit din fibre sintetice, îți recomandăm să îl cureți cu o cârpă moale, umezită, și un detergent lichid slab. Evită detergenții asprii sau abrazivi și folosește apă rece pentru a îndepărta murdăria.

Ține cont că pătarea mobilierului cu loțiune de plajă sau spray de insecte poate decolora suprafețele. Rezistența mobilierul pentru exterior împletit din fibre sintetice diferă în funcție de calitatea fibrelor și gradul de expunere la soare.

Pentru mai multe sfaturi și recomandări legate de mobilierul exterior, îți recomandăm să explorezi blogul Minimal Deco!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *