Tendințe în mobilierul de exterior pentru anul 2022

Bar de exterior

Anul 2022 vine cu propriile tendințe în materie de mobilier exterior. Dacă îți dorești o terasă sau grădină mobilată într-un mod modern și actual îți recomandăm să citești acest articol.

Tendințele în mobilierul de exterior pentru anul 2022 se concentrează pe confort și pe crearea unui spațiu cât mai confortabil și plăcut pentru tine și oaspeții tăi. Mobilierul exterior trebuie să exprime seninătate și sentimente pozitive indiferent de stilul sau estetica pe care o preferi.

Utilul trebuie îmbinat cu plăcutul. De exemplu, scaunele de grădină trebuie să ofere confort dar și să reziste la uzură și intemperii. Accentul cade pe oferirea unui confort sporit prin scaune căptușite, spațioase, cu forme confortabile. Vei observa și folosirea de perne mari și canapele generoase pentru a te învălui în comfort.

În continuare vom discuta despre cele mai populare tendințe în mobilierul exterior din anul acesta.

Mobilier exterior suspendat

Spațiile exterioare oferă mult mai multe posibilități în ceea ce privește tipul de mobilier pe care îl poți folosi. Deci nu este de mirare că în acest an mobilierul suspendat este în tendințe. Scaunele, fotoliile, hamacele și chiar paturile suspendate îți permit să te relaxezi afară la fel de bine ca în propriul dormitor.  

Acest tip de mobilier exterior îți permite să profiți de vremea frumoasă și să te relaxezi în grădina sau terasa ta, împreună cu prietenii sau familia.

Materiale sustenabile

În acest an continuăm eforturile de a duce o viață mai sustenabilă. Acest trend se va evidenția și în materialele din care sunt confecționate piesele de mobilier exterior. Îți recomandăm mobilier din materiale prietenoase cu mediul, cum sunt lemnul și pânza sau materiallele reciclate.

Mobilierul exterior din acest an va combina diferite materiale în construcția sa. Țesăturile devin tot mai populare, ceea ce înseamnă că mobilierul din răchita și ratan este acum prezent în  majoritatea proiectelor de design exterior.

Odată cu materialele naturale și sustenabile revin în tendință și culorile naturale pentru mobilierul exterior.  Pentru decorarea grădinilor sau teraselor sunt recomandate tonurile de verde salvie, bej, crem, și cașmir.

Extensie a casei

O altă tendință de design exterior pentru acest an este mobilarea exteriorului ca pe o extensie a casei tale. Acest lucru înseamnă că grădinile și terasele încep să semene cu camere de zi în care te poți relaxa sau îți poți primi oaspeții.

În acest an vom observa mobilier exterior adaptat acestei tendințe. Acest lucru înseamnă un plus de eleganță și rafinament al mobilierului exterior precum și o ștergere a graniței dintre spațiul exterior și cel interior.

Bar de exterior

Cel mai nou trend în mobilierul exterior este amenajarea unui bar exterior. Amenajarea unui bar este mai simplă decât crezi.  Ai nevoie doar de un banc ridicat și niște scaune înalte pentru a da un aspect mai sofisticat terasei, grădinii sau chiar balconului tău.

Partea cea mai bună la barul de exterior este că nu necesită mult loc, se integrează ușor în spațiul pe care îl ai la dispoziție și poate fi mutat cu ușurință.

Acestea sunt principalele tendințe în mobilierul de exterior pentru anul 2022. Pentru mai multe sfaturi de design exterior explorează blogul Minimal Deco!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *